Amandelspijs
Meer over
AM
- Soort
- Baksel
- Portie
- 1 portie
- Labels
- VullingZoet
Ingredienten
- 100 g amandelmeel (of geblancheerde, gepalde amandelen)
- 0.5 g ei (maat M)
- 20 g gesuikerd citroenrasp (potje Dr. Oetker)
- 80 g suiker
- 20 g poedersuiker
- extra poedersuiker
Stappen
Amandelmeel
Om amandelmeel te maken, zijn geblancheerde, gepelde amandelen nodig. Hak deze fijn met de keukenmachine. Let op dat er niet te lang gemixt wordt, want hierdoor kan het vet uit de amandelen komen. Het is niet erg dat er een iets grovere structuur is.
Bereiden
- Voeg de 80 g suiker, 20 g poedersuiker en de citroenrasp toe en meng in de machine
- Voeg het ½ ei toe en meng kort in de machine
- Meng alles nog eens goed in een kom tot een stevig geheel. Eventueel kan er nog poedersuiker of ei worden toegevoegd
- Kneed het geheel op een poedersuiker bestoven werkblad tot de beoogde vorm.
- Verpak het amandelspijs in plasticfolie en bewaar in de koelkast tot gebruik. Het is raadzaam deze van te voren te maken, want de spijs wordt dan iets steviger voor gebruik.
Tips
Deze spijs is bedoeld om in een product zoals een kerststol mee te bakken. Anders is er minder ei nodig.