Volkoren appel crumble
Meer over
VO
- Soort
- Baksel
- Portie
- 3 personen
- Labels
- DessertZoet
Ingredienten
- 2 appels
- 80 g rozijnen
- 15 g suiker
- kaneel
- 45 g boter
- 37 g volkoren fijne havervlokken
- 42 g volkoren tarwemeel
- 30 g pecannoten
- 15 g rietsuiker
- 20 g suiker
Stappen
Bereiden
- Zorg dat de boter op kamertemperatuur is
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celcius
- Schil de appels en snijd deze in stukjes
- Meng de appels, rozijnen, suiker (15g) en kaneel in een ovenschaal en druk dit aan
- Hak de pecannoten grof en meng deze met de haver, meel, suiker, rietsuiker en boter
- Zorg dat dit mengsel één geheel vormt en kruimel het over de appels heen
- Bak de appel crumble in ongeveer 30 minuten gaar in de oven. Laat na het bakken even afkoelen in de schaal, zodat de crumble wat steviger wordt.
Tips
Lekker met slagroom en/of vanille ijs Rietsuiker kan ook vervangen worden voor gewone suiker en de noten kunnen ook weggelaten worden.