Banketbakkersroom

Meer over

BA
Soort
Baksel
Portie
450 g
Labels
VullingZoet

Ingredienten

  • 65 g suiker
  • 16 g vanillesuiker
  • 3 eidooiers
  • 350 mL melk

Stappen

Bereiden

  • Doe de suiker en de eidooiers in een hittebestendige kom en meng deze tot een egale massa
  • Voeg de bloem toe en meng wederom tot een egale massa. Zorg dat er geen klontjes in zitten!
  • Verwarm ondertussen de melk tot nèt aan de kook
  • Zorg dat kom stevig staat (bijvoorbeeld met een onderzetter of opgerolde theedoek)
  • Voeg scheutjes melk toe aan het eimengels, terwijl je ondertussen blijft mengen
  • Doe dit beetje voor beetje, zodat alles geleidelijk op temerpatuur komt
  • Als alles is gemengd, kan het geheel weer terug in de pan
  • Kook dit mengsel, onder contstant goed roeren, totdat het de dikte heeft van dikke vla. De strepen die je in het mengsel trekt, moeten even blijven staan.
  • Doe het mengsel in een schone schaal en dek het geheel direct af met plastic folie. Dit folie moet direct op banketbakkersroom zelf, om de vorming van een velletje te voorkomen

Bewaren

Bewaar in de koelkast tot gebruik. Laat de room op kamertemperatuur komen voor deze wordt verwerkt en roer goed door voor gebruik.