Basis brownie
Meer over
BA
- Soort
- Baksel
- Portie
- 12 stuks
- Labels
- Zoet
Ingredienten
- 165 g ongezouten roomboter
- 165 g pure chocolade (56% of 70%)
- 3 eieren
- 300 g witte basterdsuiker
- 1 theelepel vanille extract
- 135 g tarwe bloem
- 45 g cacaopoeder
- 1/4 theelepel zout
- 1/2 theelepel baksoda
Stappen
Bereiden
- Dit recept is geschikt voor een vorm van 20 x 20 cm.
- Verwarm de oven voor op 175 graden Celcius.
- Bekleed de bakvorm met bakpapier
- Smelt de boter en chocolade in een pannetje of in de magnetron. Doe dit op een lage stand of voor korte perioden en niet langer dan nodig om te smelten. Laat vervolgens afkoelen.
- Doe in een andere kom de eieren en suiker samen. Klop dit totdat er een lichter, luchtig mengsel ontstaat.
- Voeg het boter-chocolade mengsel toe aan de eieren en roer direct.
- Voeg ook de vanille toe en meng dit er door.
- Voeg met een zeef alle droge ingrediënten toe.
- Spatel voorzichtig de droge ingrediënten in het beslag.
- Doe het beslag in de vorm en strijk dit eventueel glad.
- Bak de brownie voor ongeveer 28-30 minuten. Mocht je de brownie wat meer 'droog' en richting cake willen, moet er wat baktijd bij.
- Laat de brownie afkoelen in de vorm.
Tips
Zet de brownie na het afkoelen een paar uur in de koelkast. Hierdoor krijgt de brownie een meer 'fudge' structuur. Je kunt makkelijk variëren door stukjes chocolade of noten toe te voegen. Of een blikje dulce-de-leche er doorheen te marmeren.