Basis taart

Meer over

BA
Soort
Baksel
Portie
drie lagen van 18 cm
Labels
TaartZoet

Ingredienten

  • 300 g zachte ongezouten roomboter
  • 300 g witte basterdsuiker
  • 300 g zelfrijzend bakmeel
  • 5-6 eieren
  • 3.5 el melk
  • 0.5 tl vanille extract

Stappen

Bereiden

  • Zorg dat alles op kamertemperatuur is en de boter zacht is.
  • Vet de bakvormen in en voorzie de bodem van bakpapier
  • Doe de boter en de suiker in een kom en meng op hoge snelheid (peddle) voor zo’n 5 minuten totdat het licht, luchtig en romig is.
  • Voeg één voor één de eieren toe en meng goed tussendoor. Zorg dat het vorige ei is opgenomen voordat de volgende wordt toegevoegd. Het kan zijn dat het beslag licht gaat schiften - dit komt later nog goed. (Eventueel een schepje bloem uit de volgende stap toevoegen)
  • Voeg het zelfrijzend bakmeel toe en laat dit op de laagste snelheid mengen (folding). Meng niet langer dan nodig.
  • Meng het vanille extract met de melk en laat dit kort mengen
  • Meng nog kort na met een spatel

Bakken

  • Bak de taart op 190 voor minstens 22 minuten (dit is voor een enkele laag). De taart is klaar als een prikker er schoon uit komt en/of de taart terugveert bij licht indrukken.
  • Laat de taartlagen kort afkoelen in de vorm.
  • Stort de taartlagen op een rooster om geheel af te koelen

Variaties

  • Citroen: zest van 5 citroenen en melk vervangen voor gelijke hoeveelheid citroensap
  • Chocolade: 70 g tarwebloem vervangen voor 70 g cacaopoeder