Genache

Meer over

GE
Soort
Baksel
Portie
200 g
Labels
VullingZoet

Ingredienten

  • 100 g pure chocolade
  • 100 mL slagroom
  • (optioneel) klontje ongezouten roomboter

Stappen

Bereiden

  • Doe de slagroom in een pan en verwarm deze. Voorkom dat de slagroom kookt.
  • Hak de chocolade grof en doe deze in een hittebestendige kom.
  • Voeg de hete slagroomm bij de chocolade en laat deze een halve minuut staan.
  • Roer het mengsel totdat deze egaal is en laat verder afkoelen tot gebruik

Tips

  • Voor kleinere hoeveelheden kan de slagroom ook direct met chocolade verwarmt worden in de magnetron. Verwarm steeds voor 10 seconden en roer na elke stap.
  • Voor andere smaken kan ook witte chocolade (2 delen chocolade 1 deel room) of melkchocolade (1,5 delen chocolade 1 deel room)
  • Boter kan worden toegevoegd voor een glimmende uitstraling. Tevens helpt dit met de consistentie voor bijvoorbeeld drips