Genache
Meer over
GE
- Soort
- Baksel
- Portie
- 200 g
- Labels
- VullingZoet
Ingredienten
- 100 g pure chocolade
- 100 mL slagroom
- (optioneel) klontje ongezouten roomboter
Stappen
Bereiden
- Doe de slagroom in een pan en verwarm deze. Voorkom dat de slagroom kookt.
- Hak de chocolade grof en doe deze in een hittebestendige kom.
- Voeg de hete slagroomm bij de chocolade en laat deze een halve minuut staan.
- Roer het mengsel totdat deze egaal is en laat verder afkoelen tot gebruik
Tips
- Voor kleinere hoeveelheden kan de slagroom ook direct met chocolade verwarmt worden in de magnetron. Verwarm steeds voor 10 seconden en roer na elke stap.
- Voor andere smaken kan ook witte chocolade (2 delen chocolade 1 deel room) of melkchocolade (1,5 delen chocolade 1 deel room)
- Boter kan worden toegevoegd voor een glimmende uitstraling. Tevens helpt dit met de consistentie voor bijvoorbeeld drips