Mascarpone crème
Meer over
MA
- Soort
- Baksel
- Portie
- 2 maal vulling 18 cm taart
- Labels
- VullingZoet
Ingredienten
- 200 g mascarpone
- 100 mL slagroom
- suiker
- eventueel klopfix
Stappen
Bereiden
- Klop de slagroom (met eventuele klopfix) stijf. Gebruik klopfix als je de room langer stijf wil houden en/of als de stevigheid belangrijk is, zoals in het vullen van een taart.
- Klop de mascarpone met suiker los in een aparte kom. Mix zo kort mogelijk, anders wordt de mascarpone dun.
- Meng beiden tot een geheel. Ook hier: zo kort mogelijk mixen.
Variaties
- De suiker kan vervangen worden voor vanille suiker. Of voeg vanille extract toe. De room is dan ook lekker op zichzelf.
- Meng een kleine hoeveelheid fruitsap mee voor een smaakje. Zoals de siroop van een pot kersen.
- Meng karamelsaus of dulce de leche door de room. Mix de karamelsaus met de slagroom mee. Als dulce de leche erg stijf is, kan een beetje van de mascarpone gebruikt worden om dit dunner te krijgen. Mix het vervolgens met de gehele room om dunne room te voorkomen.