Orange curd

Meer over

OR
Soort
Baksel
Portie
250 mL
Labels
VullingZoet

Ingredienten

  • 3 eidooiers
  • 88 g suiker
  • 75 mL geperste sinaasappel
  • 1 zest van sinaasappels
  • 50 g ongezouten roomboter
  • 0.5 el citroensap

Stappen

Bereiden

  • Doe alle ingrediënten, minus de eieren, in een hittebestendige kom
  • Verwarm de ingrediënten au bain marie, totdat de boter is gesmolten
  • Voeg de eieren toe onder constant roeren met een garde
  • Verwarm het mengsel verder totdat deze dikker begint te worden. Dit zal tegen de 80 graden zijn. Het mengsel begint dan ook te stomen.
  • De curd is klaar als deze temperatuur gehaald wordt, de dikte goed lijkt en de achterkant van een lepel wordt bedekt en de streep die je wegveegt niet terugvloeit.
  • Zeef de curd in een andere (niet warme) bak, laat afkoelen en bewaar in de koelkast

Tips

Voor een wat stevigere curd, voor bijvoorbeeld gebruik in taarten, is het raadzaam deze dikker te maken door maizena toe te voegen. Gebruik 1 el maizena en 1 el curd om vervolgens dit terug te doen bij de rest van de curd. Gebruik geen extra water/sap. Met deze hoeveelheid kan een taart van 18 cm tweemaal worden gevuld.