Shortbread
Meer over
SH
- Soort
- Baksel
- Portie
- 12 stuks
- Labels
- Koek
Ingredienten
- 150 g ongezouten roomboter
- 85 g witte basterdsuiker
- 225 g tarwe bloem
- 1/8 theelepel zout
Stappen
Bereiden
- Dit recept is geschikt voor een vorm van 20 x 20 cm.
- Verwarm de oven voor op 160 graden Celcius.
- Bekleed de bakvorm met bakpapier om de shortbread gemakkelijk te verwijderen.
- Mix de zachte boter, suiker en zout samen. Dit hoeft alleen goed gemengd te zijn, niet luchtig.
- Voeg de bloem toe en dit met de boter. Er ontstaat een kruimelig geheel.
- Breng dit geheel in een grote kom of op het aanrecht tot een geheel met de hand. Ga niet kneden, maar druk het alleen samen.
- Doe de stukken deeg in de vorm en druk het geheel goed aan. Op die manier vormt het één bodem.
- Bak voor 30 minuten voor een gare bodem. De bodem kleurt heel licht, naar goudbruin. Bak korter als er voor de volgende laag nog meer baktijd volgt.
- Laat de brownie afkoelen in de vorm.
Tips
Bewaar een shortbread bodem in een luchtdichte verpakking, zodat deze droog blijft. Als er een natte vulling op de bodem komt en je deze langer wil bewaren, is het aan te raden een laagje te gebruiken die het vocht weert. Je kunt de bodem in de laatste 5 minuten van de baktijd bestrijken met ei of na het bakken een dun laagje chocolade aanbrengen.