Croutons

Meer over

CR
Soort
Bijgerecht
Portie
2 personen
Labels
Brood

Ingredienten

  • 3 oude (bruine) boterhammen
  • 3 el olijfolie
  • basilicum
  • tijm
  • bonenkruid
  • knoflookpoeder

Stappen

Voorbereiding

Zorg voor droge boterhammen. Dit is het makkelijskte door de boterhammen een dagje in de open lucht te laten drogen. Eventueel kan dit ook in de oven worden gedaan.

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius
  • Voeg alle benodigdheden voor croutons bij elkaar.
  • Voeg daarna de stukjes boterhammen toe.
  • Roer goed door elkaar, zodat de olie goed verspreid wordt.
  • Verspreid de stukjes brood uit op een bakpapiertje
  • Bak de croutons in enkele minuten bruin en knapperig. Let op, het kan makkelijk te hard gaan.
  • Haal de croutons direct van de warme bakplaat en laat verder afkoelen.