Focaccia
Meer over

- Soort
- Bijgerecht
- Portie
- 2 personen
- Labels
- Brood
Ingredienten
- 200 g bloem
- 2 g zout
- 0.5 zakje gist
- 12 mL olijfolie
- 140 mL lauwwarm water
- extra olijfolie
- toppings zoals rozemarijen en olijven of peper en cherry tomaten
Stappen
Deeg
- Meng eerst alle droge ingrediënten
- Voeg de olie en het water toe en meng tot een geheel
- Kneed het deeg zo’n 10 minuten. Het zal een plakkerig deeg blijven. Voeg liefst geen bloem toe
- Laat het deeg rijzen voor minstens 1 uur in een ingevette kom bedekt met plastic folie
- Leg bakpapier op de plaat en voorzie deze van beetje olijfolie (Het deeg is erg plakkerig en is zo makkelijker te verdelen over het papier. Daarbij wordt de onderkant beter gebakken)
- Kneed het deeg minimaal door (zo luchtig mogelijk laten) en rek het deeg uit tot de uiteindelijke vorm.
- Bestrijk de bovenkant royaal met extra olijfolie, dek af met plastic en laat nog zo'n half uur rijzen
- Voorzie het brood van eventuele toppings
- Verwarm de oven voor op 225 graden Celcius
Bakken
- Bak het brood op 225 graden Celcius in zo’n 20-25 minuten gaar
- Laat het brood afkoelen op een rooster
Serveren
Serveer direct na het bakken