Pita broodjes
Meer over
PI
- Soort
- Bijgerecht
- Portie
- 2 personen
- Labels
- Brood
Ingredienten
- 250 g volkoren bloem
- 5 g zout
- 0.5 zakje gist
- 160 mL lauwwarm water
- kruiden naar wens zoals gemalen koriander en zwarte peper
Stappen
Deeg
- Doe alle benodigdheden in een kom.
- Meng tot een soepel, elastisch deeg. Dit kan geheel met de machine. Er moet een vliesje van getrokken kunnen worden.
- Laat het deeg rijzen in een licht ingevette en afgedekte kom. Ongeveer 1 uur, totdat het volume verdubbeld is en het kuiltje wat je met je vinger prikt er in blijft staan.
- Verwarm de oven voor, inclusief de bakplaat, op 230 graden.
- Druk de lucht uit het deeg, verdeel het in zes gelijke stukken.
- Kneed ieder stuk kort door en bol de deegstukken op.
- Bestuif het werkblad en de deegroller met bloem.
- Rol ieder stuk uit tot een pita broodje. Voor dunnere broodjes kunnen deze zo’n 15 cm groot. Voor meer broodstructuur rol deze uit tot 4-5 mm dikte.
- Zorg dat overtollig bloem van de pita broodjes is gehaald. Eventueel kan de bovenkant licht bevochtigd worden. De broodjes hoeven niet meer te rusten.
Bakken
- Bak de broodjes in 9 minuten gaar op 230 graden Celcius. Ze krijgen heel licht een kleur en blazen sterk op.
- Laat ze afkoelen op een rek. Als het goed is, kunnen ze gemakkelijk worden opengesneden.
Serveren
Serveer direct na het bakken.