Pita broodjes

Meer over

PI
Soort
Bijgerecht
Portie
2 personen
Labels
Brood

Ingredienten

  • 250 g volkoren bloem
  • 5 g zout
  • 0.5 zakje gist
  • 160 mL lauwwarm water
  • kruiden naar wens zoals gemalen koriander en zwarte peper

Stappen

Deeg

  • Doe alle benodigdheden in een kom.
  • Meng tot een soepel, elastisch deeg. Dit kan geheel met de machine. Er moet een vliesje van getrokken kunnen worden.
  • Laat het deeg rijzen in een licht ingevette en afgedekte kom. Ongeveer 1 uur, totdat het volume verdubbeld is en het kuiltje wat je met je vinger prikt er in blijft staan.
  • Verwarm de oven voor, inclusief de bakplaat, op 230 graden.
  • Druk de lucht uit het deeg, verdeel het in zes gelijke stukken.
  • Kneed ieder stuk kort door en bol de deegstukken op.
  • Bestuif het werkblad en de deegroller met bloem.
  • Rol ieder stuk uit tot een pita broodje. Voor dunnere broodjes kunnen deze zo’n 15 cm groot. Voor meer broodstructuur rol deze uit tot 4-5 mm dikte.
  • Zorg dat overtollig bloem van de pita broodjes is gehaald. Eventueel kan de bovenkant licht bevochtigd worden. De broodjes hoeven niet meer te rusten.

Bakken

  • Bak de broodjes in 9 minuten gaar op 230 graden Celcius. Ze krijgen heel licht een kleur en blazen sterk op.
  • Laat ze afkoelen op een rek. Als het goed is, kunnen ze gemakkelijk worden opengesneden.

Serveren

Serveer direct na het bakken.