Asperge risotto
Meer over
AS
- Soort
- Hoofdgerecht
- Portie
- 2 personen
- Labels
- RisottoVegetarisch
Ingredienten
- 200 g risotto rijst
- 1 sjalot
- 200 g groene asperges (uit diepvries)
- 125 g (kastanje) champignons
- 4-5 zongedroogde tomaatjes
- 500 mL groentebouillon
- 30 g parmazaanse kaas
Stappen
Bereiding
- Snijd de ingrediënten
- Bak de sjalot glazig
- Voeg de rijst toe en bak deze totdat het glazig is en de typishe geur verdwenen is.
- Voeg bouillon in dele toe. Voeg pas nieuwe toe als de vorige is opgenomen en doe dit totdat de rijst gaar is, na zo’n 20 miniten.
- Voeg halverwege de champignons toe.
- Bereid de asperges volgens de verpakking.
- Als de rijst zo goed als gaar is, kunnen de tomaten, asperges en kaas worden teogevoegd.
Tips
Het geheel wordt smeuïger als er continu geroerd wordt, vanaf het eerste moment dat er bouillon wordt toegevoegd.
Variaties
Ook lekker met erwten. Goede toevoeging als er een grotere hoeveelheid wordt gemaakt. Kook deze apart gaar en voeg aan het einde toe.