Aspergesoep

Meer over

Aspergesoep
Soort
Hoofdgerecht
Portie
2 personen
Labels
Soep

Ingredienten

  • 1050 mL kookvocht van asperges
  • 60 g boter
  • 60 g bloem
  • 150 mL slagroom
  • 1 blokje kippenbouillon
  • 3 plakjes ham
  • 3 gekookte eieren

Stappen

Bouillon van asperges

  • 500 g asperges koken in zo min mogelijk water en opeten :)
  • Daarna schillen en stronkjes ongeveer 5 minuten laten trekken
  • Aanvullen tot 1050 mL (daarmee is dit voor 3 volle kommen geschikt)

Bereiding

  • Doe de boter in een lege soeppan
  • Als de boter gesmolten is, doe de bloem er bij. Dit moet zo’n 4 minuten garen onder constant roeren met een spatel. Het bloem-boter mengsel laat op een gegeven moment los van de bodem en wordt een geheel. Dan is het goed.
  • Doe een klein deel van de bouillon erbij en roer tot een glad mengsel met een garde. Herhaal dit eventueel totdat er een dunner mengsel ontstaat.
  • Voeg de rest van de bouillon toe en roer goed tot een dun geheel.
  • Voeg het bouillonblokje toe en verwarm goed
  • Na deze stap kan je ook een deel invriezen. Na ontdooien voeg je dan room en overige ingrediënten toe.
  • Voeg de room toe
  • Voeg eventueel kruiden/specerijen toe naar smaak. Zoals peper, peterselie of bieslook
  • Eventueel ham en ei naar smaak

Variatietips

Ook lekker met een paar croutons