Aspergesoep
Meer over
- Soort
- Hoofdgerecht
- Portie
- 2 personen
- Labels
- Soep
Ingredienten
- 1050 mL kookvocht van asperges
- 60 g boter
- 60 g bloem
- 150 mL slagroom
- 1 blokje kippenbouillon
- 3 plakjes ham
- 3 gekookte eieren
Stappen
Bouillon van asperges
- 500 g asperges koken in zo min mogelijk water en opeten :)
- Daarna schillen en stronkjes ongeveer 5 minuten laten trekken
- Aanvullen tot 1050 mL (daarmee is dit voor 3 volle kommen geschikt)
Bereiding
- Doe de boter in een lege soeppan
- Als de boter gesmolten is, doe de bloem er bij. Dit moet zo’n 4 minuten garen onder constant roeren met een spatel. Het bloem-boter mengsel laat op een gegeven moment los van de bodem en wordt een geheel. Dan is het goed.
- Doe een klein deel van de bouillon erbij en roer tot een glad mengsel met een garde. Herhaal dit eventueel totdat er een dunner mengsel ontstaat.
- Voeg de rest van de bouillon toe en roer goed tot een dun geheel.
- Voeg het bouillonblokje toe en verwarm goed
- Na deze stap kan je ook een deel invriezen. Na ontdooien voeg je dan room en overige ingrediënten toe.
- Voeg de room toe
- Voeg eventueel kruiden/specerijen toe naar smaak. Zoals peper, peterselie of bieslook
- Eventueel ham en ei naar smaak
Variatietips
Ook lekker met een paar croutons