Boerenkool stamppot

Meer over

BO
Soort
Hoofdgerecht
Portie
2 personen
Labels
Winters

Ingredienten

  • 300 g gesneden boerenkool
  • 500 g iets kruimige aardappelen
  • 1 rookworst
  • 80 g spekjes
  • 1 portie jus

Stappen

Bereiding

  • Kook de boerenkool in 4 minuten en laat uitlekken in een vergiet
  • Gooi het water weg.
  • Doe de aardappelen in de pan en vul deze met water, zodat de aardappelen net helemaal onder water staan. Het beste wordt er een pan gekozen die een gevulde bodem aardappelen oplevert.
  • Leg de boerenkool bovenop de aardappelen en breng aan de kook
  • Rookworst kan eventueel (met vacuum plastic) boven op, met de deksel op de pan
  • Kook het geheel totdat de aardappelen gaar zijn. Ongeveer zo’n 15 minuten
  • Bak de spekjes
  • Verwarm ondertussen een scheutje boter in een pannetje
  • Voeg het jus blokje toe en 125 mL water
  • Verwarm dit geheel totdat een jus ontstaat van de gewenste dikte
  • Haal de rookworst eruit en giet de pan af.
  • Stamp het geheel met een beetje melk tot stamppot.
  • Verdeel de stamppot over de borden, voeg de jus, rookworst en spekjes toe