Champignonsoep
Meer over
CH
- Soort
- Hoofdgerecht
- Portie
- 2 personen
- Labels
- SoepVegetarisch
Ingredienten
- 300 g (kastanje) champignons
- 1 sjalot
- 1 klein teentje knoflook
- 500 mL heet water
- 1-2 blokjes kippenbouillon
- 50 mL slagroom
- 50 g boter
- 25 g bloem
Stappen
Bereiding
- Snijd alle benodigdheden. Snijd de champignons in kleine stukjes (zodat je niet hoeft te pureren)
- Bak de ui in een deel van de boter. Voeg daarna de knoflook toe. Voeg de champignons toe en bak goed aan, zodat de boter gekleurd raakt door de champignons.
- Haal de inhoud van de pan er uit. (Restjes mogen gewoon blijven zitten)
- Voeg de rest van de boter toe aan de pan en laat dit smelten
- Voeg de bloem toe en bak dit op redelijk laag, totdat het een geheel vormt en wat loskomt van de pan
- Voeg een deel water toe en roer dit met een garde tot een gladde massa. Herhaal indien nodig, tot genoeg water is toegevoegd.
- Voeg alle ingrediƫnten weer toe.
- Verwarm goed door, laat even trekken.
- Voeg de room toe en eventueel water, zout, peterselie en peper naar smaak.