Champignonsoep

Meer over

CH
Soort
Hoofdgerecht
Portie
2 personen
Labels
SoepVegetarisch

Ingredienten

  • 300 g (kastanje) champignons
  • 1 sjalot
  • 1 klein teentje knoflook
  • 500 mL heet water
  • 1-2 blokjes kippenbouillon
  • 50 mL slagroom
  • 50 g boter
  • 25 g bloem

Stappen

Bereiding

  • Snijd alle benodigdheden. Snijd de champignons in kleine stukjes (zodat je niet hoeft te pureren)
  • Bak de ui in een deel van de boter. Voeg daarna de knoflook toe. Voeg de champignons toe en bak goed aan, zodat de boter gekleurd raakt door de champignons.
  • Haal de inhoud van de pan er uit. (Restjes mogen gewoon blijven zitten)
  • Voeg de rest van de boter toe aan de pan en laat dit smelten
  • Voeg de bloem toe en bak dit op redelijk laag, totdat het een geheel vormt en wat loskomt van de pan
  • Voeg een deel water toe en roer dit met een garde tot een gladde massa. Herhaal indien nodig, tot genoeg water is toegevoegd.
  • Voeg alle ingrediĆ«nten weer toe.
  • Verwarm goed door, laat even trekken.
  • Voeg de room toe en eventueel water, zout, peterselie en peper naar smaak.