Curry

Meer over

CU
Soort
Hoofdgerecht
Portie
2 personen
Labels
Curry

Ingredienten

  • 200 g runderreepjes
  • 400 g sperziebonen
  • handje cherry tomaten
  • 2 el kerrie masala kruiden
  • scheutje limoensap
  • scheutje zonnebloemolie
  • 1 hele chilipeper
  • 0.5 blik kokosmelk
  • 1 heel recept naanbrood
  • 1 blikje tomatenpuree

Stappen

Currypasta

  • Verwijder de zaadlijsten uit de chilipeper en snijd de peper fijn
  • Meng de chilipeper, kerriepoeder, olie en limoensap met de vijzel tot een pasta
  • Voeg olie toe tot er een dikke kruidenpasta ontstaat

Curry maken

  • Kook sperziebonen hard
  • Bak runderreepjes op hoog vuur bruin en bewaar dit apart voor later
  • Doe de currypasta in de pan op laag vuur, voeg daarna de tomatenpuree toe en laat het voor een minuutje sudderen
  • Voeg de sperziebonen en de cherrytomaatjes toe
  • Voeg de runderreepjes toe en roer het goed door. Laat het een minuutje sudderen.
  • Voeg kokosmelk toe
  • Laat het even sudderen om een fijne consistentie te krijgen

Serveren

Serveer in schaaltjes met naanbrood