Curry
Meer over
CU
- Soort
- Hoofdgerecht
- Portie
- 2 personen
- Labels
- Curry
Ingredienten
- 200 g runderreepjes
- 400 g sperziebonen
- handje cherry tomaten
- 2 el kerrie masala kruiden
- scheutje limoensap
- scheutje zonnebloemolie
- 1 hele chilipeper
- 0.5 blik kokosmelk
- 1 heel recept naanbrood
- 1 blikje tomatenpuree
Stappen
Currypasta
- Verwijder de zaadlijsten uit de chilipeper en snijd de peper fijn
- Meng de chilipeper, kerriepoeder, olie en limoensap met de vijzel tot een pasta
- Voeg olie toe tot er een dikke kruidenpasta ontstaat
Curry maken
- Kook sperziebonen hard
- Bak runderreepjes op hoog vuur bruin en bewaar dit apart voor later
- Doe de currypasta in de pan op laag vuur, voeg daarna de tomatenpuree toe en laat het voor een minuutje sudderen
- Voeg de sperziebonen en de cherrytomaatjes toe
- Voeg de runderreepjes toe en roer het goed door. Laat het een minuutje sudderen.
- Voeg kokosmelk toe
- Laat het even sudderen om een fijne consistentie te krijgen
Serveren
Serveer in schaaltjes met naanbrood