Erwtensoep

Meer over

ER
Soort
Hoofdgerecht
Portie
3 personen
Labels
WintersSoep

Ingredienten

  • 0.5 knolselderij
  • 1 grote winterpenen
  • 0.5 prei
  • 300 g groene spliterwten (gedroogd)
  • 300 g karbonade
  • 200 g iets kruimige aardappelen
  • 1 blokje groente bouillon
  • 100 g rookworst
  • gederoogde peterselie

Stappen

Bereiding

  • Snijd alle groenten. Zet de aardappelen, wortel en knolselderij onderwater tot gebruik.
  • Was de spliterwten grondig. Dit gaat beter met warm water. Was totdat er helder water vanaf komt.
  • Verwarm water tegen de kook en voeg karbonades toe
  • Schep ontstaan schuim van het water
  • Voeg spliterwten toe
  • Zodra het vlees gaar is, kan deze uit het water. Snijd de botten er uit en snijd in kleinere stukken. Voeg opnieuw toe aan het water
  • Voeg na ~25 minuten vanaf het toevoegen van de spliterwten de andere groenten en de aardappelen toe
  • De spliterwten vallen vanzelf uit elkaar. De andere groenten zijn dan ook deels uit elkaar gevallen. De soep is gaar
  • Als de soep dun is, kan wat meer aardappel fijn gedrukt worden en door de soep geroerd worden
  • Voeg rookworst in plakjes toe
  • Breng op smaak met een bouillonblokje en gedroogde peterselie