Erwtensoep
Meer over
ER
- Soort
- Hoofdgerecht
- Portie
- 3 personen
- Labels
- WintersSoep
Ingredienten
- 0.5 knolselderij
- 1 grote winterpenen
- 0.5 prei
- 300 g groene spliterwten (gedroogd)
- 300 g karbonade
- 200 g iets kruimige aardappelen
- 1 blokje groente bouillon
- 100 g rookworst
- gederoogde peterselie
Stappen
Bereiding
- Snijd alle groenten. Zet de aardappelen, wortel en knolselderij onderwater tot gebruik.
- Was de spliterwten grondig. Dit gaat beter met warm water. Was totdat er helder water vanaf komt.
- Verwarm water tegen de kook en voeg karbonades toe
- Schep ontstaan schuim van het water
- Voeg spliterwten toe
- Zodra het vlees gaar is, kan deze uit het water. Snijd de botten er uit en snijd in kleinere stukken. Voeg opnieuw toe aan het water
- Voeg na ~25 minuten vanaf het toevoegen van de spliterwten de andere groenten en de aardappelen toe
- De spliterwten vallen vanzelf uit elkaar. De andere groenten zijn dan ook deels uit elkaar gevallen. De soep is gaar
- Als de soep dun is, kan wat meer aardappel fijn gedrukt worden en door de soep geroerd worden
- Voeg rookworst in plakjes toe
- Breng op smaak met een bouillonblokje en gedroogde peterselie