Gado gado bowl
Meer over

- Soort
- Hoofdgerecht
- Portie
- 2 personen
- Labels
- Vegetarisch
Ingredienten
- 2 porties (zilvervlies) rijst
- 2 eieren
- 60 g komkommer
- 200 g sperziebonen
- 80 g taugé
- 90 g edamame bonen
- 80 g rauwe (julienne) winterpeen of bospeen
- 60 g halfvolle melk
- 75 g ongezouten pinda's
- 2 eetlepels ketjap manis
- 3 eetlepels sojasaus
- gemberpoeder
Stappen
Bereiding
- Kook de rijst volgens de verpakking.
- Kook de eieren.
- Maal de pinda's fijn met een keukenmachine. Door de kleine hoeveelheid kan het fijn zijn er alvast wat melk bij te doen. Doe dit net zolang tot de olie vrijkomt en er een smeuige saus ontstaat.
- Breng de pindasaus over naar een pannetje en breng verder op smaak met sojasaus, ketjap en kruiden.
- Snijd eventueel de wortel julienne. Deze blijft rauw.
- Snijd de komkommer in korte reepjes.
- Gaar de sperziebonen, edamame bonen en taugé (indien nodig).
- Vul een kom met rijst. Verdeel alle ingrediënten over de rijst.
- Voeg de pindasaus toe en garneer naar wens met extra pinda's.
tip
Deze bowl kan je zowel warm als lauwwarm serveren. Ook fijn op een warme dag en goed van tevoren klaar te maken.