Gevulde Paprika's
Meer over
- Soort
- Hoofdgerecht
- Portie
- 2 personen
- Labels
- Vegetarisch
Ingredienten
- 3 grote (rode) paprika's
- 1 kop(je) rijst
- 1/3 courgette
- 1 verpakking Vega stukjes
- 3 champignonen
- 1/3 blokje groente bouillon
- 2 eetlepels Paprika poeder
- 1 beetje Foelie
- 1 beetje gemalen korianderzaad
- 1 beetje zout
- 1 beetje peper
- 1 beetje oregano
- 1 beetje bonenkruid
- 1 beetje cayennepeper
- 2 grote tenen knoflook
- 2 eetlepels (olijf)olie
Stappen
Rijst
- Kook rijst met 1/3 blokje groente bouillon
- Zet de oven aan op 200 graden
- Snij de bovenkant van de paprika en hol ze uit. De bovenkant kan je klein snijden en bewaren om later toe te voegen.
- Doe de paprika in de oven met een beetje olie , zout, peper en oregano
Vulling
- Snij de knoflook fijn
- Fruit deze op een laag vuur
- Snij de rest van groente klein en houdt ze los van elkaar klaar
- Snij de vega stukjes kleiner
- Fezel de folie met een beetje zout
- Voeg paprika poeder, de folie en een beetje bonenkruid in de pan met knoflook
- Laat het sudderen voor 2 minuten.
- Voeg de klein gesnede champignonen toe
- Voeg zout toe en laat de champignonen op medium vuur bakken tot gaar
- Voeg de vega stukjes toe. Laat het even op medium vuur staan.
- Voeg de paprika toe. Laat het even op medium vuur staan.
- Voeg de courgette toe. Laat het even op medium vuur staan.
- Voeg de gekookte rijst toe aan de vulling
- Maak op smaak met: zout, peper, paprika poeder, cayennepeper, koriander en optioneel citroenzap
Vullen
- Haal de paprika uit de oven en laat ze heel even afkoelen
- Vul ze met de vulling (je houdt wel wat vulling over, laat dat maar verdwijnen in iemands mond)
- Zet in de oven
- Laat het in de oven staan voor ongeveer 7 minuten
Eetsmakelijk.