Gevulde Paprika's

Meer over

Gevulde Paprika's
Soort
Hoofdgerecht
Portie
2 personen
Labels
Vegetarisch

Ingredienten

  • 3 grote (rode) paprika's
  • 1 kop(je) rijst
  • 1/3 courgette
  • 1 verpakking Vega stukjes
  • 3 champignonen
  • 1/3 blokje groente bouillon
  • 2 eetlepels Paprika poeder
  • 1 beetje Foelie
  • 1 beetje gemalen korianderzaad
  • 1 beetje zout
  • 1 beetje peper
  • 1 beetje oregano
  • 1 beetje bonenkruid
  • 1 beetje cayennepeper
  • 2 grote tenen knoflook
  • 2 eetlepels (olijf)olie

Stappen

Rijst

  • Kook rijst met 1/3 blokje groente bouillon
  • Zet de oven aan op 200 graden
  • Snij de bovenkant van de paprika en hol ze uit. De bovenkant kan je klein snijden en bewaren om later toe te voegen.
  • Doe de paprika in de oven met een beetje olie , zout, peper en oregano

Vulling

  • Snij de knoflook fijn
  • Fruit deze op een laag vuur
  • Snij de rest van groente klein en houdt ze los van elkaar klaar
  • Snij de vega stukjes kleiner
  • Fezel de folie met een beetje zout
  • Voeg paprika poeder, de folie en een beetje bonenkruid in de pan met knoflook
  • Laat het sudderen voor 2 minuten.
  • Voeg de klein gesnede champignonen toe
  • Voeg zout toe en laat de champignonen op medium vuur bakken tot gaar
  • Voeg de vega stukjes toe. Laat het even op medium vuur staan.
  • Voeg de paprika toe. Laat het even op medium vuur staan.
  • Voeg de courgette toe. Laat het even op medium vuur staan.
  • Voeg de gekookte rijst toe aan de vulling
  • Maak op smaak met: zout, peper, paprika poeder, cayennepeper, koriander en optioneel citroenzap

Vullen

  • Haal de paprika uit de oven en laat ze heel even afkoelen
  • Vul ze met de vulling (je houdt wel wat vulling over, laat dat maar verdwijnen in iemands mond)
  • Zet in de oven
  • Laat het in de oven staan voor ongeveer 7 minuten

Eetsmakelijk.