Knolselderijsoep
Meer over
KN
- Soort
- Hoofdgerecht
- Portie
- 2 personen
- Labels
- SoepVegetarisch
Ingredienten
- 0.5 knolselderij
- 125 g (kastanje) champignons
- 500 mL heet water
- 1 blokje groentebouillon
- 1 sjalot
- 50 mL slagroom
- nootmuskaat
Stappen
Bereiding
- Schil de knolselderij en snijd alle groenten.
- Kook water.
- Bak de sjalot in wat olie glazig, in de soeppan.
- Voeg de knolselderij en champignons toe en bak deze mee.
- Voeg het water en het bouillonblokje toe.
- Laat het geheel enige tijd koken tot alles gaar is.
- Maak de soep glad met gebruik van een staafmixer. Het lekkerste is om (een deel van) de champignons apart te houden, zodat deze heel blijven.
- Voeg eventueel nootmuskaat, water, zout en peper naar smaak toe.