Knolselderijsoep

Meer over

KN
Soort
Hoofdgerecht
Portie
2 personen
Labels
SoepVegetarisch

Ingredienten

  • 0.5 knolselderij
  • 125 g (kastanje) champignons
  • 500 mL heet water
  • 1 blokje groentebouillon
  • 1 sjalot
  • 50 mL slagroom
  • nootmuskaat

Stappen

Bereiding

  • Schil de knolselderij en snijd alle groenten.
  • Kook water.
  • Bak de sjalot in wat olie glazig, in de soeppan.
  • Voeg de knolselderij en champignons toe en bak deze mee.
  • Voeg het water en het bouillonblokje toe.
  • Laat het geheel enige tijd koken tot alles gaar is.
  • Maak de soep glad met gebruik van een staafmixer. Het lekkerste is om (een deel van) de champignons apart te houden, zodat deze heel blijven.
  • Voeg eventueel nootmuskaat, water, zout en peper naar smaak toe.