Lasagne
Meer over
LA
- Soort
- Hoofdgerecht
- Portie
- 2 personen
- Labels
- Pasta
Ingredienten
- 8-10 vellen lasagne
- 200 g gehakt
- 1 pak gezeefde tomaten
- 1 rode paprika
- 0.5 courgette
- 80 g (kastanje) champignons
- cayenne-peper
- basilicum
- tijm
- bonenkruid
- oregano
- knolookpoeder
- paprikapoeder
- 200 mL melk
- 20 g boter
- 30 g bloem
- 0.25 blokje groentebouillon
Stappen
Bereiding
- Snijd alle groente
- Bak het gehakt
- Bak de groenten en giet eventueel vrijgekomen vocht af
- Zet de oven aan (ongeveer 180 graden Celcius)
- Voeg gezeefde tomaten toe en breng op smaak (bijv. ruim Italiaanse kruiden, paprikapoeder, knoflook, cayenne peper)
Bechamelsaus
- Smelt boter in de pan. Voeg bloem toe, roer goed door en voeg meer toe tot er een kluit ontstaat.
- Laat dit rustig garen. Let op aanbranden, zet het niet te hard. Het mengsel is gaar als deze makkelijker loslaat van de bodem en bloem lucht vervangen is voor koekjeslucht.
- Voeg een deel van de melk toe. Blijf goed roeren met een garde om de meeste klontjes er uit te krijgen
- Zodra er een gladde massa ontstaat, kan er meer melk worden toegevoegd.
- Breng op smaak met een stukje groente boullionblokje en zwarte peper
- De saus kan verder worden verdund met melk indien nodig.
Bakken
- Bouw de lasagne op. Begin met saus en eindig met saus. Laatste laag saus mag heel weinig zijn, omdat er nog bechamel overheen gaat.
- Giet als laatste de bechamelsaus erop. Kaas naar wens en bak in de oven voor ongeveer 20 minuten.