Lasagne

Meer over

LA
Soort
Hoofdgerecht
Portie
2 personen
Labels
Pasta

Ingredienten

  • 8-10 vellen lasagne
  • 200 g gehakt
  • 1 pak gezeefde tomaten
  • 1 rode paprika
  • 0.5 courgette
  • 80 g (kastanje) champignons
  • cayenne-peper
  • basilicum
  • tijm
  • bonenkruid
  • oregano
  • knolookpoeder
  • paprikapoeder
  • 200 mL melk
  • 20 g boter
  • 30 g bloem
  • 0.25 blokje groentebouillon

Stappen

Bereiding

  • Snijd alle groente
  • Bak het gehakt
  • Bak de groenten en giet eventueel vrijgekomen vocht af
  • Zet de oven aan (ongeveer 180 graden Celcius)
  • Voeg gezeefde tomaten toe en breng op smaak (bijv. ruim Italiaanse kruiden, paprikapoeder, knoflook, cayenne peper)

Bechamelsaus

  • Smelt boter in de pan. Voeg bloem toe, roer goed door en voeg meer toe tot er een kluit ontstaat.
  • Laat dit rustig garen. Let op aanbranden, zet het niet te hard. Het mengsel is gaar als deze makkelijker loslaat van de bodem en bloem lucht vervangen is voor koekjeslucht.
  • Voeg een deel van de melk toe. Blijf goed roeren met een garde om de meeste klontjes er uit te krijgen
  • Zodra er een gladde massa ontstaat, kan er meer melk worden toegevoegd.
  • Breng op smaak met een stukje groente boullionblokje en zwarte peper
  • De saus kan verder worden verdund met melk indien nodig.

Bakken

  • Bouw de lasagne op. Begin met saus en eindig met saus. Laatste laag saus mag heel weinig zijn, omdat er nog bechamel overheen gaat.
  • Giet als laatste de bechamelsaus erop. Kaas naar wens en bak in de oven voor ongeveer 20 minuten.