Linzensoep
Meer over
LI
- Soort
- Hoofdgerecht
- Portie
- 2 personen
- Labels
- SoepVegetarisch
Ingredienten
- 250 g rode linzen (gedroogd)
- 200 g tomatenblokjes
- 1 kleine winterpeen
- 1 sjalot
- 500 mL heet water
- komijn
Stappen
Bereiding
- Snijd de sjalot en de wortel.
- Kook water.
- Was de linzen grondig.
- Bak de sjalot in wat olie glazig, in de soeppan.
- Voeg de wortel toe en bak deze mee.
- Voeg de tomatenblokjes, het water en het bouillonblokje toe. Voeg daarna de linzen toe.
- Laat het geheel enige tijd koken tot alles gaar is.
- Maak de soep glad met gebruik van een staafmixer.
- Voeg komijn en eventueel water, zout en peper naar smaak toe.
Variatietips
Om er een volwaardige maaltijd van te maken, kan er ook een beetje pasta worden toegevoegd. Kook een halve portie pasta apart en voeg toe na het pureren.