Jos z'n orzo
Meer over
JO
- Soort
- Hoofdgerecht
- Portie
- 2 personen
- Labels
- PastaVegetarisch
Ingredienten
- 180 g orzo
- 1 courgette
- 1/2 venkelknol
- 3 teentjes knoflook
- 1/2 pot zongedroogde tomaten
- 100 mL slagroom
- 500 mL groenten bouillon
- 1/2 komkommer
- 1 sjalot
- 1/2 komkommer
Stappen
Bereiding saus
- Snijd de knoflook fijn
- Snijd de venkel in kleine blokjes
- Maak de groente bouillon en zet deze klaar
- Bak de venkel aan in een (steel)pan in een klein beetje olie. De venkel wordt niet bruin, maar wordt licht glazig. Als dit gelukt is, bak dan kort de helft van de knoflook mee.
- Snijd de zongedroogde tomaten in stukken
- Voeg de room en zongedroogde tomaten toe. Voeg bouillon toe totdat het mengsel net onder staat. Eventueel kun je ook wat water toevoegen.
- Laat dit geheel zachtjes pruttelen totdat de venkel gaar is (zacht en goed prikbaar met een vork)
- Pureer dit tot een oranje mengsel. Dit zal niet egaal zijn en vrij stevig worden.
Bereiding courgette
- Verwarm de oven voor op 160 graden Celcius
- Halveer de courgette en hol deze gedeeltelijk uit. (Dit vruchtvlees kan eventueel bij de saus)
- Bestrijk de courgette met olie uit de zongedroogde tomaten pot en een beetje zout en peper naar smaak. (Gerookt) paprika poeder is ook lekker!
- Bak de courgette in de oven gaar. Minimaal 15 minuten.
Bereiding orzo
- Snijd de sjalot fijn
- Bak de sjalot glazig. Voeg de knoflook toe en voeg deze kort mee.
- Voeg de orzo toe.
- Voeg beetje bij beetje het bouillon toe. Heb je meer nodig? Voeg dan gewoon heet water toe. Dit kan prima met een deksel op de pan. Blijf wel af en toe roeren en check de hoeveelheid vocht. Anders kan de orzo verbranden.
- Als de saus klaar is en de orzo gaar is, kan de saus worden toegevoegd aan de orzo.
- Meng het geheel en breng eventueel op smaak met peper
- Haal de courgette uit de oven en vul deze (of bedek geheel...) met het orzo mengsel
- Snijd de tomaten in dunne linten (m.b.v. een kaasschaaf) en serveer deze naast de orzo
tips
Ook heel lekker door de komkommer op zuur te zetten en dit erbij te serveren. Wil je dit er leuk uit laten zien? Dan is het leuk om bolcourgettes te gebruiken en deze te vullen.
weetje
Jos, een vriend van ons, heeft ons dit recept voor het eerst voorgezet. Vandaar deze mooie titel!