Pasta carbonara

Meer over

PA
Soort
Hoofdgerecht
Portie
2 personen
Labels
Pasta

Ingredienten

  • 200 g spaghetti
  • 1 courgette
  • 100 g spekjes
  • 100 g (kastanje) champignons
  • 1 ei
  • scheutje slagroom
  • 40 g geraspte parmazaanse kaas
  • Italiaanse kruiden (bonenkruid, tijm, basilicum, oregano)
  • knoloofpoeder
  • Peterselie

Stappen

Bereiding

  • Kook de spaghetti beetgaar. Bewaar 100 mL van het kookvocht.
  • Bak de spekjes. Haal de spekjes uit de pan, laat het vet er uit lopen en bak vervolgens de courgette en champignons.
  • Kruid de courgette in de pan met de Italiaanse kruiden, knolfookpoeder en zout en peper naar smaak.
  • Klop ondertussen het ei los. Voeg de room en een beetje kaas toe. Peper wn peterselie naar smaak.
  • Als alles gaar is, wordt het ei-room mengsel bij de spaghetti gedaan op een middelhoog vuur. Blijf goed roeren. Voeg ook een beetje kookvocht toe. Doe dit scheutje voor scheutje voor een smeuïg geheel. Voeg als laatste de courgette, champignons en spekjes toe.
  • Voor serveren nog bestrooien met kaas