Pasta pompoensaus
Meer over
PA
- Soort
- Hoofdgerecht
- Portie
- 2 personen
- Labels
- PastaVegetarisch
Ingredienten
- 200 g pasta
- 0.5 Flespompoen
- 1 Shallot
- 1 teentje Knoflook
- snufje Kaneel
- Beetje Citroensap
- snufje Folie
- 1 (kleine) Laurier blad
- 100 mL slagroom
Stappen
Bereiding
- Zet de oven aan op 180 graden.
- Snijd de (halve) pompoen door de helft. Leg deze met de "vlees" zijde naar benede op een bakplaat met bakpapier (dus de schil naar boven). Stop deze in de 180 grade voor verwarmde oven voor minimaal 40 minuten, tot het vlees van de pompoen zacht is.
- Schaap de pompoen leeg en leg dit apart
- Snij het uitje fijn en bak deze langzaam voorbij glazig richting bruin
- Snij de knoflook fijn en voeg deze toe, bak deze een klein minuutje mee
- Voeg de pompoen (puree) toe, samen met de folie en het laurier blad. Bak dit geheel ongeveer 3 minuten, langzaam en al roerend samen.
- Voeg de slagroom toe en voeg een beetje water toe. Roer zodat alles zich goed versprijd. Haal de pan van het vuur, vis het laurier blad uit de pan en pureer met een staafmixer. Voeg eventueel water toe tot een dikke sausige consistentie.
- Zet de saus op het vuur, voeg citroensap, zout, peper en kaneel toe naar smaak.
Serveertips
- Heerlijk met tagliatella, geitenkaas en walnoten.