Pasta salami

Meer over

PA
Soort
Hoofdgerecht
Portie
2 personen
Labels
Pasta

Ingredienten

  • 200 g pasta
  • 1 pak gezeefde tomaten
  • 1 rode paprika
  • 0.5 courgette
  • 80 g (kastanje) champignons
  • 150 g gedroogde salami worst
  • basilicum
  • tijm
  • bonenkruid
  • oregano
  • paprikapoeder

Stappen

Bereiding

  • Kook de pasta voor 1 of 2 minuten minder dan de beoogde kooktijd. Bewaar wat pastawater.
  • Snijd alle groenten
  • Bak als eerste de salami uit.
  • Leg de salami op een keukenpapiertje, zodat het vet verder kan uitlekken. Haal het vet uit de pan (afwassen is niet nodig. restantje in de pan kan gebruikt worden voor de rest)
  • Bak de groente
  • Voeg de gezeefde tomaten toe en verwarm goed
  • Voeg de pasta toe en laat dit verder garen. Voeg ondertussen de kruiden toe.
  • Voeg de salami toe en laat het geheel goed warm worden. Hoe langer dit staat, hoe meer het geheel naar salami gaat smaken.
  • Voeg pastawater toe naar wens en eventueel kan dit geheel wat ingedikt worden naar wens (met bindmiddel).

Variaties