Pizza
Meer over
PI
- Soort
- Hoofdgerecht
- Portie
- 2 personen
- Labels
- Vegetarisch
Ingredienten
- 250 g bloem
- 5 g zout
- 0.5 zakje gist
- 175 mL lauwwarm water
- 20 mL olijfolie
- 1 klein blikje tomatenpuree
- kruiden naar wens zoals italiaanse kruiden
- kaas en/of mozzarella
- toppings naar wens
Stappen
Deeg
- Doe het bloem, de zout in een kom. meng dit
- Doe de gist bij het water en los het op.
- Doe het water en gist bij de bloem en zout
- Meng tot een soepel, elastisch deeg. Dit kan geheel met de machine. Er moet een vliesje van getrokken kunnen worden.
- Laat het deeg rijzen in een licht ingevette en afgedekte kom. Minimaal 1 uur, totdat het volume verdubbeld is en het kuiltje wat je met je vinger prikt er in blijft staan.
- Verwarm de oven voor op 250 graden.
- Druk de lucht uit het deeg en kneed licht door.
- Bestuif het werkblad/bakpapier en de deegroller met bloem.
- Rol het deeg uit tot de gewenste grootte.
- Meng de gewenste kruiden met de tomatenpuree en besmeer de pizzabodem. Houd de randen vrij voor een knapperige korst.
- Voor een meer broodstructuur pizza moet deze nu een tijdje rusten.
- Beleg de pizza naar wens.
Bakken
- Bak de pizza in zo'n 20 minuten gaar op 250 graden Celcius
Toppings tips
- Hawaii: champignons, paprika, (diepvries) ananas, ham
- Rauwe ham: champignons, olijven. Na bakken: rucola en rauwe ham
- Gegrilde groenten: champignons, courgette, aubergine, olijven. Groenten eerst uitbakken om vocht te verwijderen
- Salami: salami, paprika, champignons