Pizza

Meer over

PI
Soort
Hoofdgerecht
Portie
2 personen
Labels
Vegetarisch

Ingredienten

  • 250 g bloem
  • 5 g zout
  • 0.5 zakje gist
  • 175 mL lauwwarm water
  • 20 mL olijfolie
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • kruiden naar wens zoals italiaanse kruiden
  • kaas en/of mozzarella
  • toppings naar wens

Stappen

Deeg

  • Doe het bloem, de zout in een kom. meng dit
  • Doe de gist bij het water en los het op.
  • Doe het water en gist bij de bloem en zout
  • Meng tot een soepel, elastisch deeg. Dit kan geheel met de machine. Er moet een vliesje van getrokken kunnen worden.
  • Laat het deeg rijzen in een licht ingevette en afgedekte kom. Minimaal 1 uur, totdat het volume verdubbeld is en het kuiltje wat je met je vinger prikt er in blijft staan.
  • Verwarm de oven voor op 250 graden.
  • Druk de lucht uit het deeg en kneed licht door.
  • Bestuif het werkblad/bakpapier en de deegroller met bloem.
  • Rol het deeg uit tot de gewenste grootte.
  • Meng de gewenste kruiden met de tomatenpuree en besmeer de pizzabodem. Houd de randen vrij voor een knapperige korst.
  • Voor een meer broodstructuur pizza moet deze nu een tijdje rusten.
  • Beleg de pizza naar wens.

Bakken

  • Bak de pizza in zo'n 20 minuten gaar op 250 graden Celcius

Toppings tips

  • Hawaii: champignons, paprika, (diepvries) ananas, ham
  • Rauwe ham: champignons, olijven. Na bakken: rucola en rauwe ham
  • Gegrilde groenten: champignons, courgette, aubergine, olijven. Groenten eerst uitbakken om vocht te verwijderen
  • Salami: salami, paprika, champignons