Pompoenrisotto

Meer over

PO
Soort
Hoofdgerecht
Portie
2 personen
Labels
Risotto

Ingredienten

  • 200 g risotto rijst
  • 1 sjalot
  • 400 g flespompoen
  • 50 g bacon / spek
  • 500 mL kippenbouillon
  • 30 g parmazaanse kaas

Stappen

Bereiding

  • Snijd de sjalot en pompoen. Zorg dat de pompoen geen schil meer heeft.
  • Verdeel de pompoen over een rooster met bakpapier en bestrijk met olie.
  • Bak pompoen in de oven gaar, liefst aan het einde met gril
  • Bak de sjalot
  • Kook ondertussen water en maak hier bouillon van.
  • Voeg extra olie toe en bak de risotto rijst glazig en tot de typische geur helemaal is verdwenen
  • Voeg de bouillon in delen toe en voeg pas een nieuw deel toe als de vorige geheel is opgenomen. Dit doe je totdat de risotto gaar is (ongeveer 20 minuten)
  • Vergeet niet een keer door de pompoenblokjes te roeren
  • Bak de bacon tot deze een mooi kleurtje krijgt en laat ze uitlekken op keukenpapier
  • Rasp de kaas
  • Als de risotto gaar is, voeg je de kaas en pompoenblokjes toe
  • Eventueel op smaak brengen met wat zwarte peper
  • Verdeel de risotto over de borden en leg de bacon erbij

Tips

Het geheel wordt smeuïger als er continu geroerd wordt, vanaf het eerste moment dat er bouillon wordt toegevoegd.