Pompoenrisotto
Meer over
PO
- Soort
- Hoofdgerecht
- Portie
- 2 personen
- Labels
- Risotto
Ingredienten
- 200 g risotto rijst
- 1 sjalot
- 400 g flespompoen
- 50 g bacon / spek
- 500 mL kippenbouillon
- 30 g parmazaanse kaas
Stappen
Bereiding
- Snijd de sjalot en pompoen. Zorg dat de pompoen geen schil meer heeft.
- Verdeel de pompoen over een rooster met bakpapier en bestrijk met olie.
- Bak pompoen in de oven gaar, liefst aan het einde met gril
- Bak de sjalot
- Kook ondertussen water en maak hier bouillon van.
- Voeg extra olie toe en bak de risotto rijst glazig en tot de typische geur helemaal is verdwenen
- Voeg de bouillon in delen toe en voeg pas een nieuw deel toe als de vorige geheel is opgenomen. Dit doe je totdat de risotto gaar is (ongeveer 20 minuten)
- Vergeet niet een keer door de pompoenblokjes te roeren
- Bak de bacon tot deze een mooi kleurtje krijgt en laat ze uitlekken op keukenpapier
- Rasp de kaas
- Als de risotto gaar is, voeg je de kaas en pompoenblokjes toe
- Eventueel op smaak brengen met wat zwarte peper
- Verdeel de risotto over de borden en leg de bacon erbij
Tips
Het geheel wordt smeuïger als er continu geroerd wordt, vanaf het eerste moment dat er bouillon wordt toegevoegd.