Pompoensoep

Meer over

PO
Soort
Hoofdgerecht
Portie
2 personen
Labels
SoepVegetarisch

Ingredienten

  • 0.5 winterpeen
  • 0.5 flespompoen
  • 500 mL heet water
  • 1 blokje groentebouillon
  • 1 sjalot
  • 1/8 tl gemalen komijn
  • cayennepeper

Stappen

Bereiding

  • Schil de pompoen en wortel en snijd alle groenten
  • Kook water.
  • Bak de sjalot in wat olie glazig, in de soeppan.
  • Voeg de wortel en pompeon toe en bak deze mee.
  • Voeg het water en het bouillonblokje toe.
  • Laat het geheel enige tijd koken tot alles gaar is.
  • Maak de soep glad met gebruik van een staafmixer.
  • Voeg de gemalen komijn toe.
  • Voeg eventueel water, zout, cayennepeper en peper naar smaak toe.

Serveertips

Door de zachte smaak en structuur is deze soep goed te combineren met bruschetta met vijgencompote en zachte geitenkaas.