Pompoensoep
Meer over
PO
- Soort
- Hoofdgerecht
- Portie
- 2 personen
- Labels
- SoepVegetarisch
Ingredienten
- 0.5 winterpeen
- 0.5 flespompoen
- 500 mL heet water
- 1 blokje groentebouillon
- 1 sjalot
- 1/8 tl gemalen komijn
- cayennepeper
Stappen
Bereiding
- Schil de pompoen en wortel en snijd alle groenten
- Kook water.
- Bak de sjalot in wat olie glazig, in de soeppan.
- Voeg de wortel en pompeon toe en bak deze mee.
- Voeg het water en het bouillonblokje toe.
- Laat het geheel enige tijd koken tot alles gaar is.
- Maak de soep glad met gebruik van een staafmixer.
- Voeg de gemalen komijn toe.
- Voeg eventueel water, zout, cayennepeper en peper naar smaak toe.
Serveertips
Door de zachte smaak en structuur is deze soep goed te combineren met bruschetta met vijgencompote en zachte geitenkaas.