Pompoenstoof
Meer over
PO
- Soort
- Hoofdgerecht
- Portie
- 2 personen
- Labels
- VegetarischPompoen
Ingredienten
- 300 g flespompoen
- 0.5 el karwijzaad
- 115 g geroosterde paprika (uit pot)
- 0.5 el citroensap
- 1 teentje knoflook
- 1 laurierblad
- 0.5 el (zeeuwse) keukenstroop
- 1 blik tomatenblokjes
- 1 klein blikje kikkererwten
- 4 eieren
- 2 bruine (afbak)broodjes
Stappen
Curry
- Schil en snijd de pompoen in stukjes.
- Rooster het karwijzaad voor ongeveer 3 minuten en laat deze afkoelen op een bord.
- Snijd de paprika in stukjes.
- Snijd de knoflook fijn en fruit deze. Gebruik een braadpan of andere hoge pan met deksel.
- Voeg de pompoen toe en bak deze kort mee.
- Voeg vervolgens de tomatenblokjes, kikkererwten, karwijzaad, paprika, citroensap, laurierblaadje en stroop toe. Breng dit (zachtjes) aan de kook.
- Leg een deksel schuin op de pan en laat dit stoven voor 20-25 minuten. Roer regelmatig.
- Als de pompoen (bijna) gaar is, kunnen de eieren worden toegevoegd. Maak hiervoor kuiltjes in de stoof en doe daar de eieren in.
- Doe de deksel schuin op de pan en laat staan totdat de eieren gaar zijn (zo'n 10 minuten).
Tips
- De stroop kan ook vervangen worden voor een theelepel donker bruine basterdsuiker.
- Voor grotere hoeveelheden kan het nodig zijn om de stoof in twee pannen te verdelen om genoeg ruimte te hebben voor de eieren.
Serveren
Serveer in schaaltjes met een broodje. Bij voorkeur vers afgebakken meergranenbroodjes