Risotto

Meer over

RI
Soort
Hoofdgerecht
Portie
2 personen
Labels
Risotto

Ingredienten

  • 200 g risotto rijst
  • 1 sjalot
  • 0.5 courgette
  • 125 g (kastanje) champignons
  • handje cherry tomaatjes
  • 1 g (gele) paprika
  • 200 g kipfilet
  • 500 mL kippenbouillon
  • 30 g parmazaanse kaas

Stappen

Bereiding

  • Snijd alle groenten en de kip
  • Kook het water en maak hier bouillon van
  • Bak als eerste het ui glazig in olie
  • Bak de kip aan. Het hoeft nog niet gaar te zijn
  • Voeg eventueel extra olie toe en bak de risotto rijst. Deze is genoeg gebakken als de typische nootachtige geur verdwenen is en de korrels licht glazig worden.
  • Voeg een deel bouillon toe. Voeg weer nieuwe toe als het vorige vocht (nagenoeg) geheel is opgenomen. Herhaal dit tot de rijst gaar is.
  • Voeg na ongeveer 12 minuten de champignons en courgette toe. Deze laten ook vocht vrij.
  • Voeg daarna de paprika toe
  • Na zo’n 20 minuten sudderen in bouillon zou de rijst bijna gaar moeten zijn. Zo niet, voeg dan meer bouillon toe
  • Voeg de cherry tomaten en kaas toe. Roer dit door totdat het geheel goed verwarmd is.

Tips

Het geheel wordt smeuïger als er continu geroerd wordt, vanaf het eerste moment dat er bouillon wordt toegevoegd.