Roti

Meer over

Roti
Soort
Hoofdgerecht
Portie
2 personen
Labels
VegetarischCurry

Ingredienten

  • 125 g bakmeel
  • 3 tl komijn
  • (zonnebloem)olie
  • 2 tenen knoflook
  • 1 sjalot
  • 1 rode peper
  • 2 el kerrie masala kruiden
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 300 g aardapppelen (iets kruimig)
  • 400 g sperziebonen
  • 200 g kikkererwten
  • 2 eieren
  • 1 blokje groentebouillon
  • 1-2 laurierblad

Stappen

Voorbereiding deeg

  • Doe het zelfrijzend bakmeel met ¼ tl zout, ½ tl komijn, 1 el olie en 75 mL lauwwarm water in een kom. Meng tot een soepel deeg. Laat afgedekt rusten tot gebruik.
  • Snijd de knoflook fijn. Fruit 1 teen knoflook met ½ tl komijn in een koekenpan.
  • Voeg ⅔ van de kikkererwten toe, plet deze en bak tot een droge kruimel. Zet het kikkererwten mengsel apart.

Curry bereiding

  • Schil de aardappel en snijd in blokjes. Snijd de sjalot.
  • Bak de sjalot glazig en fruit de andere teen knoflook.
  • Voeg de kerrie, 2 tl komijn, blikje tomatenpuree toe en fruit deze voor 1 minuut
  • Voeg de aardappel, water (ongeveer 400 mL) en groentebouillon toe. Het water moet genoeg zijn voor een dikkere saus.
  • Snijd de rode peper in, verwijder de zaad(lijsten) en voeg deze toe aan de saus. Voeg ook het laurierblad toe.
  • Laat dit geheel zo’n 20 minuten staan, totdat de aardappelen gaar zijn. De rode peper kan naar wens er eerder uitgehaald worden.
  • Als er kikkererwten overblijven, kunnen deze worden toegevoegd aan de saus.
  • Kook ondertussen 2 eieren. Deze kunnen gepeld worden toegevoegd aan de saus. Zacht gekookt is genoeg - de eieren garen verder in de saus.
  • Kook ook de sperziebonen gaar. Het is fijn als deze pas later op worden gezet.

Roti vellen maken

  • Maak de roti vellen door het deeg te verdelen in twee gelijke delen. Maak een rond schijfje van het deeg en vul deze met de helft van het kikkererwten kruim. Vouw de deegbal goed dicht.
  • Bestuif het aanrecht met zelfrijzend bakmeel en rol de deegbal uit tot een rond vel van zo’n 20 cm doorsnede (grote van de koekenpan)
  • Verwarm de koekenpan (liefst zonder anti-aanbak laag) met zonnebloemolie. Voeg het rotivel toe als de olie warm is.
  • Bak in enkele minuten bruin, bestrijk de bovenkant met olie en draai het vel om.

Serveren

Leg het vel op een bord. Serveer deze met daarboven de curry en het ei, met daarboven op de sperziebonen.