Sinaasappel Tofu
Meer over
SI
- Soort
- Hoofdgerecht
- Portie
- 2 personen
- Labels
- VegetarischVeganistisch
Ingredienten
- 375 g Tofu
- 1 Hand Sinaasappel
- 4 eetlepels Sojasaus
- 350 gram Spruitjes
- 1 kop Rijst
- 0.5 theelepel Tahini
- Gember poeder
- Knoflook poeder poeder
- Oregano
- Tijm
- Zout
- (Optioneel) Piment poeder
- 2 eetlepels zonnebloem olie
- 1 beetje Maizena
Stappen
Bereiding
Voorbereiding
- Laat de tofu uitlekken en wikkel deze in keuken papier met iets zwaars erop on de vocht er uit te trekken. Laat dit voor minimaal 15 minuten staan en vervang het keukenpapier wanneer doordrengt
- Zet een pan water aan voor de rijst
Spruitjes
- Verwarm de oven voor op 160 graden
- Maak de spruitjes schoon
- Doe de spruitjes in een bak
- Doe hier één eetlepel olie bij, wat tijm en zout.
- Hussel het geheel
- Doe dit in de airfryer op 200 graden voor ongeveer 10 minuten en hussel het frequent
- De spruitjes moeten een licht bruine kleur krijgen
- Na 10 minuten kunnen deze in oven om goed door te garen voor zo een 15 minuten.
Tofu
- Snij de tofu in hapklare blokjes
- Doe ze in een bak
- Voeg hier aan toe, 2 eetlepels Sojasaus, één eetlepel zonnebloem olie, één beetje gember, één beetje knoflook poeder, één beetje oregano
- Hussel het geheel
- Doe deze na de spruitjes in de airfryer voor 12 minuten
Rijst
- Kook de rijst
Saus
- Zest de sinaasappel
- Pers de sinaasappel
- Doe dit in een niet te grote pan
- Voeg hier aan toe: de helft van de sinaasappel zest, 2 eetlepels sojasaus, 1/2 theelepel tahini, één beetje gember, één beetje piment
- Maak dit geheel warm
- Dik het in naar een gladde saus met Maizena
- Voeg meer kruiden, sojasaus en zest toe naar smaak
Serveer
- Doe het op een bord
- Eet smakelijk
Variatietips
Vervang de spuitjes voor broccoli uit de oven (blancheer deze 3 minuten voor je het in de oven doet en dep het droog na het blancheren)