Spinzaie-linzen lasagne

Meer over

SP
Soort
Hoofdgerecht
Portie
2 personen
Labels
PastaVegetarisch

Ingredienten

  • 8-10 bladen volkoren lasagne
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 125 g (kastanje) champignons
  • 550 g diepvries spinazie
  • 1 klein blijke bruine linzen
  • 125 g ricotta
  • geraspte kaas
  • scheutje slagroom
  • scheutje melk
  • basilicum
  • tijm
  • bonenkruid
  • oregano

Stappen

Bereiding

  • Ontdooi de spinzaie en laat zoveel mogelijk vocht uitlekken. Vang dit wel op.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden Celcius.
  • Snijd de sjalot in kleine stukjes, de knoflook fijn en de champignons in plakjes.
  • Spoel de linzen af in een zeef en laat goed uitlekken.
  • Bak de sjalot glazig en voeg de knoflook toe. Bak vervolgens de champignons mee.
  • Voeg de spinazie en linzen toe. Voeg vocht toe in de vorm van slagroom, melk en spinazievocht. Het geheel moet smeuïg aanvoelen en er mag een klein beetje vocht uitlopen bij roeren.
  • Breng op smaak met de kruiden en zout en peper.
  • Bouw de lasagne op door te beginnen en eindigen met het spinaziemengsel. Tussen elke laag spinazie-mengsel en lasagnebladen kan hier en daar ricotta worden gedaan.
  • Eindig met een laag spinazie-mengsel en bedek met geraspte kaas.
  • Bak in de oven in ongeveer 20 minuten.