Teriyaki
Meer over
- Soort
- Hoofdgerecht
- Portie
- 2 personen
- Labels
- Soja
Ingredienten
- 200 g kipdij filet
- 1 kopje rijst
- 400 g broccoli
- 100 mL sojasaus
- 2 tl donker bruine basterdsuiker
- gemalen gember
- knoflookpoeder
- maizena
Stappen
Saus
- Meng in een kom sojasaus, gemalen gember, knoflookpoeder en bruine suiker.
- Proef de saus en breng eventueel verder op smaak.
- Het klopt dat niet alle suiker wil oplossen. Dit gebeurt pas bij verwarmen.
Koken
- Doe de stukjes kipdij samen met de saus in een pan. Laat dit even staan
- Snijd ondertussen de broccoliroosjes van de steel.
- Zet water op broccoli en rijst en begin inmiddels met het bakken van de kipdij.
- Als de rijst en broccoli gaar is, kan de saus ingedikt worden met aangemaakte maizena. Let op: de saus moet goed warm zijn voordat het echt zal indikken. Dus even geduld met meer maizena toevoegen.
Serveren
Serveer in schaaltjes