Teriyaki

Meer over

Teriyaki
Soort
Hoofdgerecht
Portie
2 personen
Labels
Soja

Ingredienten

  • 200 g kipdij filet
  • 1 kopje rijst
  • 400 g broccoli
  • 100 mL sojasaus
  • 2 tl donker bruine basterdsuiker
  • gemalen gember
  • knoflookpoeder
  • maizena

Stappen

Saus

  • Meng in een kom sojasaus, gemalen gember, knoflookpoeder en bruine suiker.
  • Proef de saus en breng eventueel verder op smaak.
  • Het klopt dat niet alle suiker wil oplossen. Dit gebeurt pas bij verwarmen.

Koken

  • Doe de stukjes kipdij samen met de saus in een pan. Laat dit even staan
  • Snijd ondertussen de broccoliroosjes van de steel.
  • Zet water op broccoli en rijst en begin inmiddels met het bakken van de kipdij.
  • Als de rijst en broccoli gaar is, kan de saus ingedikt worden met aangemaakte maizena. Let op: de saus moet goed warm zijn voordat het echt zal indikken. Dus even geduld met meer maizena toevoegen.

Serveren

Serveer in schaaltjes