Tomatenrisotto

Meer over

TO
Soort
Hoofdgerecht
Portie
2 personen
Labels
Risotto

Ingredienten

  • 200 g risotto rijst
  • 1 sjalot
  • 0.5 blik tomatenblokjes
  • 125 g chorizo worst
  • handje cherry tomaatjes
  • 1 g (rode) paprika
  • 500 mL groentebouillon
  • 30 g parmazaanse kaas
  • 75 g rucola

Stappen

Bereiding

  • Snijd alle ingrediënten
  • Bak de sjalot glazig
  • Voeg de rijst toe en bak deze tot deze glazig is en de typische geur verdwenen is. Zorg ervoor om er voldoende olie bij te doen.
  • Kook water en maak er bouillon van.
  • Als deze is opgenomen, voeg dan de tomatenblokjes toe. Pas als het vocht is opgenomen kan er steeds een beetje bouillon worden bij gegoten.
  • Herhaal dit totdat de rijst gaar is, na ongeveer 20 minuten. Voeg halverwege de paprika toe en richting het einde de chorizo worst. (De worst niet te ver van te voren, want dan smaakt alles naar chorizo. Je wil dat de worst warm is, meer niet.)
  • Als het geheel gaar is, kunnen de cherry tomaten en Parmezaanse kaas worden toegevoegd. Paar keer roeren en klaar! Deze hoeven alleen warm te worden.
  • Doe bij het serveren rucola op de risotto.

Tips

Het geheel wordt smeuïger als er continu geroerd wordt, vanaf het eerste moment dat er bouillon wordt toegevoegd.

Variaties

Ook lekker met verse spinazie in plaats van rucola. Dit heeft een wat zachtere, minder pittige smaak.