Toscaanse kip
Meer over
TO
- Soort
- Hoofdgerecht
- Portie
- 2 personen
- Labels
- Oven
Ingredienten
- 1 kopje rijst
- 1 paprika
- 0.5 courgette
- 100 g (kastanje) champignons
- 200 g kipdijfilet
- handje cherry tomaten
- 2 tl bindmiddel
- paprikapoeder
- knoflookpoeder
- basilicum
- oregano
- tijm
- bonenkruid
- komijn
Stappen
Bereiding
- Snijd de kip en de groenten. Laat de cherry tomaten heel.
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celcius.
- Kook de rijst.
- Meng de kipdij met een scheutje olie en de kruiden (met uitzondering van de komijn) in een ovenschaal. Voeg de cherry tomaten er aan toe.
- Bak de kip gaar in de oven in ongeveer 20 minuten. Vergeet niet af en toe om te scheppen.
- Bak de groenten en breng op smaak met peper en komijn.
- Als de kip gaar is, is een deel van het vocht van de tomaten vrij gekomen samen met wat vet van de kipdij. Dik dit mengsel in met behulp van bindmiddel.
Serveertip
Serveer de rijst met groenten met daar overheen de kip, tomaten en ingedikte saus.