Verse pasta

Meer over

Verse pasta
Soort
Hoofdgerecht
Portie
2 personen
Labels
VegetarischPasta

Ingredienten

  • 150 g pastabloem (type 00)
  • 1.5 eieren
  • snufje zout
  • scheutje olijfolie

Stappen

Deeg

  • Doe de bloem en het zout in een grote kom en maak een kuiltje in het midden
  • Doe de eieren en de olijfolie in het kuiltje
  • Meng de bloem en eieren langzaam met behulp van een vork totdat het een deeg begint te worden
  • Kneed het deeg totdat het egaal en glad is en de structuur heeft van klei
  • Laat het deeg, strak verpakt in folie, rusten voor minstens een half uur. Voor langer bewaren kan dit in de koelkast worden bewaard. Laat opwarmen voor gebruik.
  • Bestuif het aanrecht, deegroller en het deeg ruim met bloem (kan gewoon tarwebloem zijn)
  • Verdeel het deeg in 4 delen en rol elk deel uit enkele milimters. Vouw de lap in drieën en rol opnieuw uit. Herhaal dit tweemaal.
  • Rol vervolgens het deeg uit tot een dikte waar het licht doorheen komt.
  • Snijd de paste in de gewenste vorm. Bestrooi ruim met bloem om te voorkomen dat losse pasta aan elkaar plakt.
  • Eventueel kan de pasta nu worden gevuld. Plak randen dicht met een beetje water.

Koken

  • Kook de pasta in kokend water met zout, voor enkele minuten (ongeveer 3). Schep de pasta uit het water en voeg deze bij de saus.
  • Bewaar pastawater voor de saus.

Tips voor vulling

Vulling voor spinazie ravioli:

  • 100 g ricotta
  • 7 blokjes diepvries spinazie
  • zout
  • peper
  • basilicum Meng alle ingrediënten tot een smeuïge vulling. Deze hoeveelheden zijn genoeg voor 200 gram pasta vullen.