Verse pasta
Meer over
- Soort
- Hoofdgerecht
- Portie
- 2 personen
- Labels
- VegetarischPasta
Ingredienten
- 150 g pastabloem (type 00)
- 1.5 eieren
- snufje zout
- scheutje olijfolie
Stappen
Deeg
- Doe de bloem en het zout in een grote kom en maak een kuiltje in het midden
- Doe de eieren en de olijfolie in het kuiltje
- Meng de bloem en eieren langzaam met behulp van een vork totdat het een deeg begint te worden
- Kneed het deeg totdat het egaal en glad is en de structuur heeft van klei
- Laat het deeg, strak verpakt in folie, rusten voor minstens een half uur. Voor langer bewaren kan dit in de koelkast worden bewaard. Laat opwarmen voor gebruik.
- Bestuif het aanrecht, deegroller en het deeg ruim met bloem (kan gewoon tarwebloem zijn)
- Verdeel het deeg in 4 delen en rol elk deel uit enkele milimters. Vouw de lap in drieën en rol opnieuw uit. Herhaal dit tweemaal.
- Rol vervolgens het deeg uit tot een dikte waar het licht doorheen komt.
- Snijd de paste in de gewenste vorm. Bestrooi ruim met bloem om te voorkomen dat losse pasta aan elkaar plakt.
- Eventueel kan de pasta nu worden gevuld. Plak randen dicht met een beetje water.
Koken
- Kook de pasta in kokend water met zout, voor enkele minuten (ongeveer 3). Schep de pasta uit het water en voeg deze bij de saus.
- Bewaar pastawater voor de saus.
Tips voor vulling
Vulling voor spinazie ravioli:
- 100 g ricotta
- 7 blokjes diepvries spinazie
- zout
- peper
- basilicum Meng alle ingrediënten tot een smeuïge vulling. Deze hoeveelheden zijn genoeg voor 200 gram pasta vullen.