Zoete aardappel ovenschotel

Meer over

ZO
Soort
Hoofdgerecht
Portie
2 personen
Labels
VegetarischOven

Ingredienten

  • 400 g oranje zoete aardappel
  • 300 g voorgekookte rode bieten
  • 100 g zachte geitenkaas
  • handje amandelen
  • 3 sjalotten
  • scheutje balsamico azijn
  • scheutje appelcider azijn
  • 2 tl bruine basterdsuiker
  • 100 g verse spinazie

Stappen

Chutney

  • Snijd de sjalotten in dunne ringen.
  • Bak de uien in olie in een steelpan glazig.
  • Voeg de balsamico azijn, appelcider azijn en bruine suiker toe. Voeg ook een scheutje water toe.
  • Laat het geheel sudderen, totdat de uien helemaal zacht en gekarameliseerd zijn. Voeg eventueel water toe om droogkoken te voorkomen.
  • Breng eventueel op smaak met meer zuur / suiker of zout en peper.

Ovenschotel

  • Schil de pompoen. Snijd de pompoen en bietjes in gelijke blokjes.
  • Doe de pompoen en rode bieten in de oven met een beetje olie en kruiden naar keuze. Schep regelmatig om.
  • Rooster de amandelen. Laat afkoelen en hak deze grof.
  • Als de aardappel gaar is, kan dit worden verdeeld over de schaaltjes. Voeg de geitenkaas in stukjes toe (het is prima als het licht smelt). Verdeel de amandelen.

Serveren

Serveer in schaaltjes met de chutney en spinazie apart.