Sloffenbodems

Meer over

SL
Soort
Baksel
Portie
2 sloffen of 16 mini sloffen (cirkel 8 cm of mini slof vorm)
Labels
GebakZoet

Ingredienten

  • 125 g bloem
  • 125 g zeeuws bloem
  • 3 tl bakpoeder
  • 180 g ongezouten roomboter
  • 100 g suiker
  • 80 g lichtbruine basterdsuiker
  • 1 eidoooier
  • 0.5 rasp van een citroen
  • 0.25 tl zout
  • 150 g amandelspijs
  • eventueel extra ei

Stappen

Bereiden

  • Meng alle ingrediĆ«nten (minus de amandelspijs) tot een samenhangend deeg. Kneed niet te lang.
  • Verpak het deeg in vershoudfolie en laat minimaal 1 uur rusten in de koelkast.
  • Zorg dat de amandelspijs dun genoeg is om te verwerken met een spuitzak. Eventueel kan deze verdund worden met meer ei.
  • Laat het deeg eventueel iets opwarmen, sla met een deegroller het deeg wat plat.
  • Rol het deeg uit tot een dikte van 7-8 mm voor sloffen en 5-6 mm voor mini sloffen. Dit gaat het beste met diktelatjes (of iets van snijplanken van deze dikte).
  • Steek de gewenste vorm uit, leg op een bakplaat bekleed met bakpapier
  • Breng met behulp van een spuitzak de amandelspijs op en laat een strook van 1,5 cm voor sloffen of 1 cm voor mini slofjes vrij.

Bakken

  • Verwarm de oven voor op 180 graden Celcius.
  • Bak de sloffen, met ring, gaar. Ongeveer 25 minuten voor sloffen en 18 minuten voor mini sloffen.
  • Verwijder direct de bakringen en laat de sloffen kort afkoelen op de bakplaat. Zodra de sloffen wat steviger zijn, kunnen ze afkoelen op een rek.

Tips

Sloffen kunnen makkelijk melvrij worden gemaakt door gebruik te maken van plantaardige boter. Bewaren van sloffen gaat het beste in een luchtdicte bak op kamertemperatuur. Zijn ze opgemaakt? Dan moeten sloffen vaak in de koelkast bewaard worden.